GEHEUGENTRAINING DOOR BIBLIOTHEEK BERGEIJK IN SAMENWERKING MET DEN EIJKHOLT

Aangaande gemeente Bergeijk

Om lichamelijk in conditie te blijven moeten we onze spieren trainen, om geestelijk fit te blijven moeten we onze hersens trainen. Maar hoe pak je dat nou aan?

Vanaf maandag 7 februari kun je drie maandagochtenden terecht in Den Eijkholt om op een speelse manier het geheugen te gaan trainen.

Geheugentraining

Op de drie ochtenden gaan we met elkaar allerlei denkspelletjes doen die bedoeld zijn om de concentratie, de aandacht en het geheugen te verbeteren. Het zijn zeker geen saaie oefeningen, behalve leerzaam zijn ze ook erg gezellig.

Wist je trouwens dat regelmatig oefenen zelfs de kans op het ontstaan van dementie kan vertragen?

BREIN!

BREIN! is een doorlopende leerlijn met activiteiten, workshops en lezingen rondom het geheugen, ontwikkeld door Bibliotheek De Kempen. Dit concept richt zich op de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn van mensen. Benieuwd naar het actuele aanbod kijk dan op www.bibliotheekdekempen.nl.

Welkom

De Geheugentraining vindt plaats op maandag 7, 14 en 21 februari van 10:00 tot 11:30 uur in Den Eijkholt, Kapellerweg 3, 5575 BG te Luyksgestel. Deelname is gratis. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de dan geldende RIVM-maatregelen en wordt de 1,5 meter afstand gewaarborgd. Dat betekent ook dat we een beperkt aantal deelnemers kunnen ontvangen. Aanmelden is daarom verplicht en kan via de agenda op www.bibliotheekdekempen.nl. Hulp nodig bij het aanmelden? De medewerkers van Den Eijkholt of Bibliotheek Bergeijk helpen je hier graag bij.