Dementie, pijnlijk en mooi tegelijk

Op zondagmiddag 14 november komt Francien van de Beek naar Den Eijkholt om te vertellen over haar eigen ervaringen met dementie als mantelzorger.

Zij schreef in 2018 het boek ‘Dag lief zusje’, een aangrijpend verhaal over de laatste vier jaar van het leven van haar jongste zus. Ze kreeg op 58 jarige leeftijd de diagnose Alzheimer en op haar 63e koos ze voor euthanasie. Francien beschrijft niet alleen het hele proces en de pijn die dat met zich meebrengt. Het gaat haar vooral om bewust en met liefde te kijken naar wat er gebeurt en de moed op te brengen ook naar de positieve kanten van deze ziekte te kijken. Dat zal tevens de insteek zijn tijdens deze lezing/bijeenkomst. Na een inleidend verhaal gaat ze graag met de bezoekers in gesprek.

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld? Voor iedereen die in zijn/haar omgeving te maken heeft met deze ziekte, mantelzorgers, familie leden, buren, vrienden en kennissen. Kortom voor alle geïnteresseerden een hartelijk welkom om deze middag bij te wonen!

De lezing begint om 14.30 uur en de entree is gratis.

Aanmelden is gewenst

Voor meer informatie:

Stichting Gemeenschapscentrum Den Eijkholt, Kapellerweg 3, 5575 BG Luyksgestel: tel 0497-541327; e-mail: info@deneijkholt.nl ;  www.deneijkholt.nl