ZONNEBLOEMWEDSTRIJD VAN DEN EIJKHOLT HEEFT GEEN 3 MAAR ZELFS 4 WINNAARS!!

Tot 16 september konden mensen uit Luyksgestel met zonnebloemen zich nog aanmelden om mee te dingen naar één van de prijzen, maar op zaterdag 18 september viel dan toch de beslissing.

Getooid met een zonnebloem en vrolijk wapperende ballonnen, stapten 3 juryleden op deze zonnige  zaterdagochtend op de fiets. De rit startte bij het Boscheind, doorkruiste het hele dorp,  om uiteindelijk via de Neerrijt bij de Hoge Rijt uit te komen. Ze kwamen in juweeltjes van verborgen tuinen en tuintjes met eigenaars die de bloemen met alle liefde hadden opgekweekt. Diverse mensen vertelden met spijt dat het mooiste er al vanaf was, maar dat verhinderde de jury niet om de lengte van de stengels en de doorsnee van de bloemen op te meten. Er kwamen keukentrappen, maatstokken en rolmaten aan te pas. Maar aan het eind van de rit was duidelijk wie de winnaars van deze competitie waren.

De langste bloem was van de familie Dirks: maar liefst 3.93 meter.
De grootste in doorsnee was van de familie Winters: 42 cm. Wat een kanjer!

Dan was er ook nog een prijs te winnen voor de meest originele foto op onze Facebookpagina. Die beslissing was minder eenvoudig. We zagen een  foto van een schitterende bloem met wel 18 bloemen aan één stengel, een foto met een prachtig verhaal over bloemen die jaloers over de schutting naar de veel hogere zonnebloemen van de buren gluurden, foto’s van bloemen waarbij de kleinkinderen de bladeren als parasols boven hun hoofd hielden, een stralende bloem waaraan hommels zich tegoed deden en nog veel meer mooie en zonnige foto’s. Maar de keuze viel uiteindelijk op het vrolijke plaatje van de familie Schippers: kleindochter Aurélie, samen met hondje Oggy, in de versierde kruiwagen voor de zonnebloemen van opa en oma!

De prijswinnaars kregen een mooie zonnebloem opgespeld en ontvingen een oorkonde en cadeaubon. Namens Den Eijkholt allemaal van harte gefeliciteerd!

Maar dan.

Zondag 19 september. Op deze alweer zonnige morgen werd de jury opgeschrikt door een mailtje van een deelnemer, die helaas aan onze aandacht was ontsnapt. De familie Rombouts had op Facebook gezien, dat er een winnaar was uitgeroepen met een zonnebloem van 3.93 meter, maar de zonnebloem in hun achtertuin was toch echt langer! Tevergeefs hadden ze de hele zaterdagochtend zitten wachten op het bezoek van de jury, vooral voor de kleinzoons was het een teleurstelling dat niemand kwam opdagen. Deze fout moest natuurlijk worden rechtgezet.  Dus opnieuw stapte het drietal op de fiets. En jawel hoor, deze zonnebloem was duidelijk langer. De definitieve uitslag is dan ook:

De állerlangste bloem was van de familie Rombouts met een lengte van 4.02 meter.

En behalve de excuses van de jury, hierbij natuurlijk ook nog onze hartelijke gelukwensen voor opa Jan en oma Els, maar vooral voor de kleinzoons die zo goed voor de bloemen gezorgd hebben.

En tenslotte, weten jullie het nog? Deze wedstrijd was een opwarmertje voor het grote zilveren jubileumfeest van Den Eijkholt op zaterdag 19 maart 2022. Houd deze dag dus vrij!