Expositie van twee zussen Joke Cats en Trudy van Och

Vanaf 1 september zijn er in Den Eijkholt schilderijen te zien van twee zussen.

Joke over zichzelf:

Ongeveer 16 jaar geleden ben ik samen met mijn zus Trudy gaan kijken bij een schilderles onder leiding van Peter van Bussel in de Buitengaander in Westerhoven. En ik vroeg me af “Is dit iets voor mij, zou ik kunnen schilderen? Ik besloot om het gewoon proberen. Eerst leren tekenen en daarna gaan schilderen. En ik vond het heel leuk!

Een jaar later ben ik overgestapt naar de Geldropse Vrijetijds Schilderschool, daar gaf Peter van Bussel ook les.

Vanwege drukke werkzaamheden ben ik daarna gestopt met schilderen, maar schilderen bleef mij boeien. Daarom ben ik in september 2013 op les gegaan bij Ingrid Mandigers, atelier IngArt in Valkenswaard. Daar heb ik verschillende technieken geleerd, heel inspirerend en leerzaam, nog steeds. Mijn onderwerpen zijn divers van maat en onderwerp en ik schilder met acryl en olieverf.

Schilderen vind ik een leuke hobby, die kleur geeft op je doek en aan je leven.

Of het mij lukt om te schilderen? Ik zou zeggen kom gerust kijken.

Trudy is geboren in 1946 te Geldrop, en sinds 1972 woonachtig in Bergeijk.

Ze is begonnen in 2006 als autodidact, en werd kort daarna lid van de Schilders en tekenclub van Peter van Bussel in de Buitengaander in Westerhoven, samen met haar zus Joke.

Daarna volgden er nog lessen bij Schildersatelier Francien van Poppel en Berdien van Kuijk in de Kattendans.

De schilderijen die ze maakt zijn heel divers, qua onderwerp, kleur, afmeting, abstract of realistisch.

Ze probeert indrukken gedachten en emoties op ’t doek te vertalen door middel van acryl, olieverf en gemengde technieken.

Nieuwsgierig naar het werk van deze creatieve zussen? Kom kijken, u bent van harte welkom tijdens de openingstijden in Den Eijkholt te Luyksgestel, tot dan!