ZDGWB en GEARRING in den Eijkholt!

Op zaterdag 23 november opent Den Eijkholt haar deuren voor een optreden van twee fantastische rockbands. Dat wordt feesten! De aftrap wordt gedaan door de ZDGWB.

Ruim tien jaar geleden besloten ouwe rockers Ser, Eric, Jos en Gerard dat er voortaan maar in het Nederlands gezongen moest worden en dat was het begin van de ZDGWB, (Ziedagewegband). Klassieke rocknummers met eigen, verstaanbare teksten. Liefst met een komische inslag. De bandleden beseften dat hun vocale kwaliteiten wat te wensen over lieten en daarom sloot Bart, een goede zanger en entertainer, zich aan bij de band. Er volgde een periode van optredens waar geen hond kwam kijken tot een bomvolle tent op de Boksehei, festivals in Friesland en Bergeijk en alles daartussen. En dat alles onder het motto: veel rock maar vooral veel lol!
Maar in april 2018 stond het leven even stil. Het muzikale hart van de band klopte opeens niet meer. Ser Cuijpers, de maestro en levensvriend, werd uit het leven weggerukt. Na een periode van leegte en bezinning besloten de overige bandleden het muzikale erfgoed in ere te houden. Tijdens de eerste repetities met gitarist Tiny der Kinderen bleek er een perfecte match met deze muzikant te zijn, zowel op het muzikale als persoonlijke vlak.
Sinds eind 2018 is de ZDGWB weer op volle kracht en wordt er opnieuw gespeeld voor lege zalen, stampvolle cafés en leuke festivals. Bij voorkeur gaan de dames, kinderen, kleinkinderen, honden en katten met de caravan of camper mee naar de optredens en is het vooral gezellig. Precies zoals Ser dat zou willen.

Na de pauze neemt Coverband GEARRING het stokje over.
Barry Hay en kornuiten behoeven eigenlijk geen introductie, want wie heeft er in het verleden niet luidkeels meegezongen met “Twilight Zone”, “When The Lady Smiles” en natuurlijk “Radar Love”. Op deze avond smeren we de stembanden opnieuw wanneer GEARRING al deze tijdloze klassiekers weer voorbij laat komen! GEARRING staat garant voor een Golden Earring revival op het hoogste niveau. Alle bandleden hebben hun strepen door de jaren inmiddels dik verdiend en dat levert een wervelende show op met veel interactie. Of, zoals ze ‘t zelf zeggen: “….weet je, met onze Brabantse roots laten we die Haagse ooievaars een poepie ruiken want het klikt , er is chemie “We’ve got a thing that’s called radar love!!…….”
Barry ( Stefan Aarts), George (Bart Nelissen), Rinus (Karel Nelissen) en Ceasar (Eric Sambeeck)

Reserveer tijdig en kom dit meemaken op zaterdag 23 november!
Deuren gaan open om 20.00 uur, aanvang optreden 20.30 uur; entree gratis
Voor meer informatie en reserveren:
Stichting Gemeenschapscentrum Den Eijkholt in de Gestelberg, Kapellerweg 3, 5575 BG Luyksgestel: tel 0497-541327; info@deneijkholt.nl; www.deneijkholt.nl