Expositie leerlingen Born-Art

Expositie  “In de voetsporen van Rembrandt”

Leerlingen van Kunstschilderschool Born-Art hebben het genoegen u uit de nodigen. voor de tentoonstelling “In de voetsporen van Rembrandt” in Den Eijkholt  te Luyksgestel.

2019 het Rembrandt jaar. 350 jaar na zijn dood is de Hollandse meester nog springlevend! Er is uitgebreide aandacht door programma’s als “De zoektocht naar de nieuwe Rembrandt’’ en de tentoonstelling in de zomer van 2019  “Lang leve Rembrandt’’.

Kunstenaars, amateur en professioneel, kunnen hiervoor hun werk insturen geïnspireerd op het werk van Rembrandt. Met de kans dat in de zomer van 2019 hun werk tentoon gesteld wordt in het Rijksmuseum.

De leerlingen van de Born-Art zaterdag voormiddag- en zaterdag middaggroep exposeren nu in Den Eijkholt. Sinds een aantal jaren komen ze iedere week bij elkaar in de Buitengaander in Westerhoven en werken daar onder de bezielende leiding van kunstschilder Peter van den Borne. Beide groepen laten zien hoe zij met hun werken in de voetsporen van Rembrandt treden.

De werken die tentoon worden gesteld geven een goede indruk van de diversiteit en kwaliteit die deze kunstenaars via hun werk uit willen dragen. Er zitten werkelijk juweeltjes bij. Schilderijen nemen u mee op reis. Soms wordt u getroffen door de eenvoud en de stilte die een werk uitstraalt. Dan weer zult u merken dat er een glimlach in u ontstaat. Realistische schilderkunst die u raakt, net zoals de werken van Rembrandt. Die 350 jaren later nog steeds voor velen een bron van inspiratie zijn.

Schroom niet, en loop rustig binnen tijdens de openingsuren van Den Eijkholt en sta versteld van wat mensenhanden kunnen maken.