Expositie van schilderijen van Marianne Tops in Den Eijkholt

Vanaf  1 april tot en met 30 juni  2017 worden in Den Eijkholt werken van Marianne Tops geëxposeerd.

Marianne over zichzelf en haar werk:

Ik ben geboren en getogen in Waalre en momenteel woon ik in Riethoven, waar ik ook mijn atelier heb.

Als kind was ik ondernemend, avontuurlijk en gevoelig en toen al had ik oog voor detail.

Mijn opleiding heb ik gehad  op de Academie voor Beeldende Kunst in Arendonk te België  en de opleiding voor Beeldhouwen in Antwerpen.

In 2004 ben ik gestart met mijn onderneming als beeldend kunstenaar en sinds een aantal jaren geef ik tevens cursussen in portret boetseren. Dit geeft mij een enorme voldoening door de combinatie van de liefde voor het vak en de verbinding die ik tijdens het proces van creëren met de cursist ervaar.  Aan het einde van een cursus neemt deze altijd een stukje van zichzelf en de emotie van het beeld mee naar huis.

Ik heb het steeds als een uitdaging gezien om intuïtie en gevoel  in mijn werk te leggen waardoor er bij de ander iets geraakt wordt. In mijn beeldhouwwerken zijn de passie, gevoel en sfeer dan ook duidelijk herkenbaar. Mijn gevoeligheid kan ik vaak niet onder woorden brengen maar deze kan ik des te beter uiten in mijn werk. Ieder detail, iedere oneffenheid en iedere -in mijn ogen- schoonheid wordt door mij gezien, gevoeld en ervaren en in mijn kunstwerken gelegd.

Gedurende de openingstijden van Den Eijkholt kunt u de werken van Marianne komen bewonderen.

Voor meer informatie: Stichting Gemeenschapscentrum Den Eijkholt, De Gestelberg, Kapellerweg 3, 5575 BG Luyksgestel: tel 0497-541327; info@deneijkholt.nl ; www.deneijkholt.nl