Wilhelmien van Dijk- Knapen

Kunst is de afspiegeling van een tijdsgeest. Door te kijken om ons heen, zien we dat alles is vormgegeven. Het ontstaan van iets komt voort uit het niets.

wilhelmien-v.-dijk-knapen-bij-haar-kunstwerk-in-het-gemeentemuseum-van-den-haagAls kind tekende ik al graag en toen ik na de middelbare school werd toegelaten tot de Kunstacademie werd mijn interesse aangewakkerd voor de kunsten. Als ik teken en schilder concentreer ik me op mijn bezigheid en dit geeft me energie.
Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving zoals de natuur en mensen.
Met mijn grafische tekeningen zoek ik naar mogelijkheden, met wat ik met vormen en lijnen kan bereiken. Als ik aan de slag ga met pen en Oost Indische inkt op papier ontdek ik gaandeweg wat ik wil toevoegen om de tekening af te maken. Zo ontstaat een spel van herhalen dat op afstand ritme oproept en van dichtbij beheersing. Het eindresultaat doet me meermaals verbazen.
In mijn portretten wil ik weergeven wat er omgaat in iemand om zo iemands persoonlijkheid te doorgronden.
De natuur vastleggen om me heen, vraagt bezieling met mijn omgeving. Het is een uitdaging voor me.
Mijn stijl is te omschrijven van realistisch tot minimalistisch.
De materialen waarmee ik werk zijn acrylverf, aquarel, krijt, pen en inkt etc. op papier of doek.
Als vooropleiding heb ik de Kunst Academie te ’s-Hertogenbosch gevolgd en Kunstgeschiedeniscursussen gevolgd.

Ik ben lid van de Bergeijkse Kunstenaars Vereniging & Schildersvereniging de Rietpen.

Ik neem deel aan groeps- en solo exposities, teken portretten op (kunst)markten en soms waag ik mijn kans in een kunstcompetitie. In 2013 deed ik voor het eerst mee aan de Zomer Expo en kwam ik met een kunstwerk door de voorselectie, in 2014 en 2015 kwam ik door de selectie en hingen mijn kunstwerken gedurende de zomermaanden in het Gemeente museum in Den Haag.
Om zo dicht met een kunstwerk bij een kunstwerk van de grootste kunstenaars te hangen, die Nederland heeft voortgebracht, zoals de Boogie Woogie van Piet Mondriaan, heeft me verwonderd doen staan.